In the realm of modern business, where innovation and productivity intersect, the design of this office in Bangalore becomes a canvas with the company’s ethos painted. Far beyond the mere arrangement of desks and chairs, office interior design serves as a silent storyteller. It narrates tales of culture, creativity, and collaboration. In the heart of Bangalore lies the office space of Digitech Elevators. It stands as a testament to the marriage of aesthetic brilliance and functional design.

Office in Bangalore Becomes A Canvas With The Company’s Ethos | Aarthaa Design Studio

office in bangalore

This haven of productivity seamlessly integrates the vibrant energy of the city with an authentic touch. At the core of this design philosophy is a commitment to using natural materials. The materials not only lend a unique charm but also contribute to sustainability. The architects and designers behind this project deliberately opted for natural stone and earthy elements. Thus, it creates an atmosphere that speaks to the senses.

office in bangalore

As the doors swing open, the essence of the office interior design embraces visitors with a warmth that transcends the conventional. It invites one into a world where minimalism reigns supreme. The sun’s rays filter through the strategically placed windows and dance upon the textured surfaces. Thus, it creates a play of light and shadow that breathes life into the workspace.

office in bangalore

Clad in milky white vitrified tiles, the reception table works well in contrast with the grey Kota stone flooring. To bestow a sense of warmth, a grooved walnut veneer is cladded to the ceiling with black cylindrical lights.

office in bangalore

The minimalist aesthetic further amplifies in the waiting lounge. Painted in muted tones, clutter is a foreign concept here. Every element serves a purpose, contributing to the overall functionality and visual appeal. Be it the sleek circular centre and side tables, dull grey sofa and beige armchairs or an abstract cream rug.

The fluted detailing of the wooden console goes in tandem with the ceiling and beam cladding. It is made from the leftover veneer. A terracotta block jaali partition behind the console renders a pop of a bold rustic colour. It also allows natural light to fill up every corner of the office.

office in bangalore

As one steps in further, a storage unit wrapped in vitrified tile and paired with grooved veneer shutters. It is placed along a textured wallpaper wall. A triangular pendant light along with a Bonsai planter elevates the corner. The textured wallpaper continues on the opposite workstation space. Designed to accommodate two employees, the table top and the open niches are clad in walnut laminate. The drawers and shutters are finished in MDF fluted panels with a white PU finish.

The absence of unnecessary distractions in the conference room allows for a clear, focused mindset, fostering productivity and creativity among the occupants. The walls are finished in lime plaster textured wallpaper and the inbuilt storage unit is laminated with matt black sleek handles. With misty grey legs and a wooden table top, the conference table is paired with revolving office chairs and illuminated by a linear bar pendant light.

office in bangalore

A particular gem within this office is a small yet striking feature — a spiral staircase. The challenge lay in the modest diameter the client insisted upon, a parameter that pushed the designers to embark on numerous mock-ups before settling on the final design. The result is a masterpiece that not only serves its utilitarian purpose but also stands as an artful testament to precision and innovation, finished in MS with teak planks.

office in bangalore

The decision to incorporate earthy materials not only aligns with environmental consciousness but also fosters a harmonious connection between the indoors and the outdoors, as seen in the MD’s cabin.

With laminated flooring, a table wrapped in vitrified tiles and a walnut veneer top, open veneer shelves with a light ash veneer effect wallpaper and an A/c duct concealed in wooden louvres, the cabin exudes a warm mellow vibe.

office in bangalore

Artwork hung on a white fluted MDF panel, gold pendant light, distinct curios and a planter on the side transcends the room towards a contemporary appeal.

One of the key triumphs of this office in Bangalore lies in its ability to regulate temperature naturally, reducing the dependency on artificial means like air conditioning. The result is a space that remains cool and inviting, regardless of the external elements.

All in all, the carefully curated interiors elevate the space beyond mere functionality, transforming it into an immersive office experience that engages individuals and captures their attention, guided by a commitment to natural materials.

Fact File

Designed by:
Aarthaa Design Studio

Project Type: Office Interior Design

Project Name: Digi Tech Elevators

Location: Kanaka Nagar, Sultan palya, Bangalore

Year Built: 2023

Duration of the project: 6 Months

Project Size: 700 Sq.ft

Principal Designer: Shilpa Srinivas

Design Credits: Nithin Shivakumar

Photograph Courtesy: Shine Parsana

Interior Styling: Shivani Raina

Products / Materials / Vendors: Lighting – Aditya lamps / Flooring – Action Tessa / Paint – Asian paints Artefacts – Westside, H&M home, Vaaree, ikea, Purehome living, home center / Wallpaper – Wallqueen Hardware – Hettich

Firm’s Instagram Link: Aarthaa Design Studio

Firm’s Facebook Link: Aarthaa Design Studio

For Similar Projects >> Workspace With Unique Curves That Add A Contemporary Vocabulary To The Office Design

The post Office in Bangalore Becomes A Canvas With The Company’s Ethos | Aarthaa Design Studio appeared first on The Architects Diary.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *