The impactful design for TVOI’s office used RGB color model and blocking. Located in in Ahmedabad, TVOI Office is a spatial experiment in colour. It takes inspiration from RGB colour format, where spaces use these tints with bursts of fresh white to cut through the saturated tones.

Impactful Design For TVOI’s Offices Used RGB Color Model And Blocking | Studio Saransh

rgb color model

One can experience the resultant impact of this use of colour while walking through the office, moving from one visual world to another, traveling through different experiences in the same space. There is a surprise and visual relief from the monotony of one colour upon finding an opening, glancing into an adjacent space, dipped in a different colour.

TVOI Office is the primary workspace of a newly established digital news and media platform in Ahmedabad. The client’s brief suggested the building of a space fit for a team of young and upcoming media enthusiasts, with a unique experiential value that inspires undaunted thought and promotes transparency.

Reception And Workspace

The green in the reception area bleeds into the passage, becoming the first colour one steps into. The passage detailed with a tiled seating and planter element acts as the portal between the red and blue zones. The blue area fills with modular workstations customized in shades of blue, looking into the white pantry through the storage unit on one end and into one of the closed offices on another.

rgb color model

The red area with a similar configuration, also has an open studio designed for video recordings. Saturated tones of red finishes the conference room furniture and looks into the founder’s office through a square puncture. The founder’s office finished in white, in turn looks out onto an array of red workstations in the soft red space.

The interior elements attempt to inspire interaction and discussion among the office members. The storage and partition elements are treated with a grid made of metal and fabric panels inviting posters and notes to be put up, to add to conversation and personalization of workstations around. Among the storage units, negative pockets are formed which can act as a temporary seat for one to occupy and create a small group of discussion merely with the pulling of a few chairs around it.

Fact File

Designed by: Studio Saransh

Project Type: Office Interior Design

Project Name: TVOI Offices

Location: Ahmedabad

Year Built: 2021

Project Size: 4100 Sq.ft

Principal Architects: Kaveesha Shah

Team Design Credit: Urvashi Gupta & Pooja Shah

Photograph Courtesy: Ishi Sitwala

Firm’s Website Link: Studio Saransh

Firm’s Instagram Link: Studio Saransh

Source: Office Snapshots

For Similar Projects >> Workspace With Unique Curves That Add A Contemporary Vocabulary To The Office Design

The post The Impactful Design For TVOI’s Office Used RGB Color Model And Blocking | Studio Saransh appeared first on The Architects Diary.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *